Kom in beweging!

cheers-1Vanmorgen had ik tijd vrij gepland in mijn agenda om content te schrijven voor een blog op mijn website. Ik laat mij sinds oktober coachen door ondernemerscoach Marjolein en heb een aantal punten opgeschreven waar ik me de komende tijd in wil verdiepen om zodoende een boost te geven aan mijn praktijk Voedingscoach Marly.  En gisteravond hebben we het gehad over de opzet van mijn website. Een blog en reviews op mijn website heb ik nog niet, maar wel vaker aan gedacht om een blog of nieuwsbrief te introduceren. Is ook goed voor je SEO en dat betekent om beter gevonden te worden door google. Dus daarmee maar eens aan de slag. Ik had eerst mijn bureau eens goed opgeruimd want met een vol bureau word je snel afgeleid. Maar ondanks dat kwam er niets uit mijn pen. Waar ga ik over schrijven in mijn allereerste blog? Het moet wel een goed onderwerp zijn dat mensen aanspreekt………..maar even pauze nemen en een lunchwandeling maken, tegelijk een boodschap doen voor de warme maaltijd vanavond en dan maar verder dacht ik bij mezelf.

Dus wandelschoenen aan, boodschappentas mee en mijn Ommetje aangezet want dat doe ik nog steeds als ik ga lopen.  Net voor me liep een vrouw, ook met wandelschoenen aan, ze leek mij wat ouder dan ik dacht ik zo. Ik haalde haar in en bij de doorgaande weg moesten we oversteken en op een voorbijgaande auto wachten. Ik raakte met haar aan de praat. Ik noem haar voor het gemak even Marianne en vroeg haar of ze ook aan de wandel was. Ze had een mooi groen wandeljasje aan, met capuchon en niet verkeerd voor een dag als deze met een regelmatig miezerig buitje. En zo raakte ik met Marianne in een mooi gesprek. Het bleek dat ze sinds de corona vorig jaar maart dagelijks was gaan wandelen en hierdoor maar liefst 20 kg minder woog op dit moment.

Wandelen en voeding is altijd gespreksstof bij mij dus ik ging erop in. In het begin had ze geen conditie vertelde ze mij maar ze heeft dit langzaam opgebouwd. Het ging eigenlijk als vanzelf en Marianne kon steeds een blokje verder lopen. Uiteindelijk kon ze wel 3 uur achter elkaar wandelen en heeft dit ook gedaan. Natuurlijk ben ik ook op mijn voeding gaan letten en eigenlijk meer op het niet meer snoepen. Daar ben ik acuut mee gestopt en dat bevalt me heel goed tot op de dag van vandaag. Af en toe snoep ik nu nog wel eens, maar aan chocolade moet ik niet beginnen want daar kan ik dan gewoon niet vanaf blijven vertelde Marianne verder. Haar grootste pijn en angst was dat ze door haar overgewicht van voorheen corona zou krijgen of een andere chronische ziekte zoals diabetes of hart- en vaatziekte.  Ze was toen 67 jaar, had flink overgewicht en een slechte fysieke conditie en daarom is ze gestart met meer bewegen. Dus het kan echt wel zegt ze. Als je maar volhoudt. Dat is vaak waar het bij mis gaat. De wil is er wel, maar om door te zetten en vol te houden is lastig.

Ik vroeg aan Marianne wat was je verlangen? Kleding met een maatje minder zei ze direct spontaan. En dat heb ik nu! Zelfs meerdere maatjes minder zei Marianne vol trots. Ik gaf haar een groot compliment en vertelde haar over mijn passie voor bewust omgaan met voeding en beweging. Maar dat het tegelijkertijd ook moeilijk is om mensen hierbij te gaan begeleiden. Er is veel over voeding en leefstijl te vinden op internet, maar niet iedereen is zo gedisciplineerd als deze dame van 68 jaar om het vol te houden. En dat is jammer want de pijn en het verlangen naar een andere versie van jezelf is er wel maar om het vol te houden is vaak het moeilijkste en daar kan ik als leefstijl- en voedingscoach iets in betekenen voor de medemens. En daarom ga ik ermee door! Gelukkig had ik een visitekaartje bij me dat ik haar kon geven. Marianne had het niet meer nodig, maar wie weet kent ze iemand uit haar omgeving die een steuntje in de rug nodig heeft.

En mijn eerste blog is een feit!

Mijn naam is Marly Brenkman en als gediplomeerd leefstijl- en voedingscoach kan ik je helpen om gezondere keuzes te maken in je leven. Niet alleen op het gebied van voeding maar ook mindset, beweging, beter slapen en ontspanning zijn onderdeel van een gezonde leefstijl. Ik geef je hier graag advies over.  Je mag mij mailen marly@voedingscoachmarly.nl of bellen 06-34887091.

Geef een reactie