Werkwijze

Voor wie?

Wil je graag afvallen (of aankomen)? Weer lekker in je vel zitten, goede lichamelijke conditie hebben en energiek zijn? Kortom: wil je bewust met je voeding en beweging bezig zijn om je fitter en energieker te voelen? Dan ben je bij mij aan het goede adres.

Als BGN gewichtsconsulente adviseer, motiveer en begeleid ik mensen met een gewichtsprobleem of voedingsvragen naar een bewust gezond eet en leefpatroon. Mocht je vanwege medische redenen een specifiek dieet nodig hebben, dan verwijs ik je door naar de huisarts en/of dietist.

Werkwijze

Kennismaking

De eerste stap heb je nu al gezet en in dit gesprek kunnen we met elkaar kennis maken. Ik zal vertellen wie ik ben en mijn werkwijze uitleggen. Graag hoor ik van jou wie jij bent en kijken we wat ik voor je kan betekenen. Duur gesprek is ± 30 minuten, gratis en vrijblijvend. Klikt het tussen ons dan vraag ik je om een week een voedingsdagboek bij te houden.

Intake en lichaamsanalyse

Tijdens dit gesprek stel ik jou vragen over je huidige voeding en beweging, als ook een aantal algemene persoonlijke vragen. Op deze manier leer ik je beter kennen en kan ik tijdens de begeleiding alles zo veel mogelijk op jouw persoon aanpassen. Ik wil graag samen op zoek gaan naar aanpassingen die nodig zijn om met jouw voedingspatroon een gezond gewicht te bereiken met een blijvend resultaat. We bespreken het ingevulde voedingsdagboek en tijdens dit gesprek ga ik je ook meten en wegen zodat ik je energie behoefte kan berekenen. Aan de hand van dit alles maak ik een voedingsanalyse en schrijf ik een voedingsadvies.
Duur: 60-90 minuten (incl.uitwerktijd)

Consulten

Tijdens het 2e consult zal ik mijn analyse en voedingsadvies toelichten zodat je er zelf mee aan de slag kunt gaan. In de volgende gesprekken wordt de voortgang besproken, blikken we terug op de eerder gemaakte afspraken en hoor ik graag wat er goed gaat en waar je tegenaan loopt. Daarnaast gaan we elk consult meten en wegen, om ook op dat gebied de ontwikkelingen bij te houden. Bovendien zal ik je dingen leren over gezonde voeding en beweging en maken we tijd voor relax momentjes, kortom een nieuwe leefstijl. Samen zullen we tijdens het gesprek er voor zorgen dat jij je nieuwe eet- en leefgewoontes eigen kan maken.
Duur: 30 min.

Afsluitend consult

Tijdens dit laatste consult evalueren we de behandeling, kijken naar de behaalde resultaten en hoor ik graag hoe jij mijn behandeling hebt ervaren. Hierna kun je verder zonder mijn hulp. Mocht je nog begeleiding nodig hebben dan is een kort vervolg consult mogelijk of we plannen een consult over een langere periode heen.

Weegconsult

Dit is een kort consult van ca 20 min. Je weet al hoe je gezond kunt eten en voldoende bewegen, en hoe je je streef gewicht behoudt, maar je wilt niet terug vallen in je oude eet- en leefgewoontes. Tijdens dit zogenaamde stok-achter-de-deur gesprek gaan we meten en wegen en bespreken we eventuele knelpunten.

Eenmalig voedingsadvies

Je hebt een gezond gewicht maar bent benieuwd of je voeding verantwoord en vitaal is. Dan kun je kiezen voor een éénmalig voedingsadvies. Je vult een week het voedingsdagboek in. Dit voedingsdagboek wordt door mij geanalyseerd. De uitkomst wordt tijdens een consult met je besproken. Je krijgt (indien nodig) adviezen om je voeding aan te passen.